Hitta hit

Hur hittar man till Casalola?
Flyg enklast med TAP till Lissabon, det går minst ett direktflyg om dagen direkt från Arlanda till Lissabon. Biljettkostnaden kan sänkas betydligt om biljetter bokas tidigt. 
Att ta sig från flygplatsen till huset är enklast med bil. Bilresan tar ca 50 minuter och det är också bra att ha en bil på Praia del Rey då affärer, utflyktsmål, restauranger med mer kräver bil. Samtliga hyrbilsföretag finns representerade på flygplatsen och det finns ofta erbjudanden om billigare hyrbilar i samband med biljettbokning.

Från flygplatsen kör man på A1 norr. Så fort man kommit upp på A1 håll utkik efter A8 Est mot Porto och Leira. Efter några km delar sig vägen och nu ska ni köra A8 Est. Följ A8 det är en delning till efter några km. Passerar ni IKEA efter någon mil är ni helt rätt och fortsätt A8 ca 8 mil.  Ni svänger av avfart 14 mot Peniche som kommer väldigt tätt efter avfart 13 så var beredd. Följ den nya motorvägen mot Peniche och ta av första avtagsväg mot Serra del Rey. I rondellen som följer tar ni mot vänster och nu börjar även skyltar dyka upp som pekar mot Praia del Rey. I den lilla byn ni passerar svänger ni av till höger vid stoppljusen i en konstig korsning. Följ vägen någon km för att ta av ytterligare en gång till höger, skyltar finns. Den här sista biten går igenom eucalyptusskogar och ängar men var bara lugn ni är rätt. Efter några km och lite vägbulor kommer ni till en rondell och ni är framme vid Praia del Rey. Följ vägen mellan husen tills en skylt visar mot hotell Marriott till vänster. Följ den vägen några hundra meter förbi vitgula hus, vitblåa hus och till sist vitröda hus. Casalola är nr 6.  Det är gavelhuset på sista längan närmast Marriott hotell och havet. 
Här är länk till Google Maps: https://goo.gl/maps/LzEEK5T11Ku


Att tänka på
Troligen kommer ni fram sent. Om ni vill proviantera genast så kan ni ta första avfarten höger när ni passerat IKEA mot Loures Shoppingcenter, öppet till 22.00 med livsmedel och bra allmän shopping. Annards kör ni bara på och kan stanna i närmaste byn, Serra del Rey. Där finns ett Café o bageri/vinotek som ni passerar på höger sida precis före det enda trafikljuset. Det är nästan alltid öppet 07.00 – till typ23.00 Där kan ni stanna till och ta en kaffe eller köpa något till frukost, har fritt Wifi också.
Klubbhuset har börjat servera frukostbuffe´ för 10 € och säljer även bröd och pålägg. Marriott Hotel serverar stor frukost för 20 €,  200meters promenad. Även Italienska restaurangen i Beach Front serverar frukost buffé för 10€ under högsäsong.(kollas) Härlig havsutsikt ingår.  (Bil 5 minuter eller en stärkande morgonpromenad längs stranden). Vattnet i huset dricker vi utan problem. I närmaste byn,Serra del Rey, finns också en liten supermercado som öppnar 07.30 men vi brukar handla mat i Obidos, nära och bra. Affären heter "Ping" och ligger före Obidos gamla by eller så fortsätter ni till Leclerc i Caldas. Stor mataffär där ni också kan ladda wifi i Vodafones butik. Ta med routern dit i så fall.

Peniche, vid havet, är trevligt och där går också bra att handla. Det finns en ok supermercado vid infartsgatan på vänster hand. Även längs vägen ut till havsklipporna (rekommenderas att ta en biltur ut dit) ligger en stor supermercado. I Peniche gamla stadsdel finns också en traditionell saluhall som är trevlig att handla i.
Kött handlar vi annars med fördel hos vår lokale slaktare i Serra del Rey. Vill ni grilla så är det där ni ska handla.803